Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


alapszabály az első randevúra

2012.07.19


Öltözködés

Öltözködés

Az első randevúra a nők elég sokáig szoktak ruhákat próbálgatni, míg megtalálják az igazit, amiben megjelennek. Nagyon fontos, hogy csinos, de kényelmes ruhadarabot válasszunk, a kényelmetlenség ugyanis rossz hatással lehet a természetes viselkedésünkre, ami az egyik legfontosabb dolog ilyenkor.

Lehetőleg ne viseljünk a szokásosnál kivágottabb, testünkből többet mutató ruhát, mert egyrészt ez bennünket is feszélyezhet, másrészt pedig a partnerünket is zavarba hozhatja. A legideálisabb választás egyik kedvenc ruhadarabunk, amelyik már többször volt rajtunk, kényelmesen érezzük magunkat benne és persze nem utolsó sorban jól is áll!

Helyszín

Helyszín

A randevú helyszínének kiválasztása általában a férfiak feladata, így legtöbbször ez nem kell, hogy fejtörést okozzon nekünk, nőknek. Ha mégis ránk bízzák a választást, akkor érdemes kerülni például az olyan helyeket, ahol túl sötét van, mert ez a kelleténél meghittebb hangulatot kelthet, ami furcsán veheti ki magát az első randevún.

Ezeket a helyeket inkább tartogassuk a többedik alkalomra, elsőnek pedig válasszunk egy szép, nem túl hangos, de nem is túl romantikus helyet. Ez lehet egy étterem vagy egy elegánsabb bár. Ideális lehet még egy mozi vagy egy színházi előadás is, ami után beülhetünk valahova még beszélgetni. Ezeknek másik előnye, hogy a látott film vagy előadás beszédtémát is generál, így oldottabban indul a társalgás.
:
Viselkedés

Viselkedés

A viselkedés szempontjából az ideális megoldás az arany középút. Semmiképpen se legyünk túl hivalkodóak vagy túl közvetlenek, de ugyanígy kerüljük a szótlanságot, zárkózottságot is. Segítsünk partnerünknek a beszélgetésben, legyünk nyitottak, kedvesek, de ne vigyük túlzásba. Hagyjuk, hogy a férfi irányítsa a beszélgetést, de ha ez néha megakad, akkor mi magunk is nyugodtan gondoskodhatunk a következő témán.

Figyeljük meg, hogy a másik fél hogyan viselkedik, és ahhoz igazítsuk a sajátunkat is: ha a férfi kérdezget bennünket és figyel ránk, akkor mi is mutassuk ki érdeklődésünket irányába. Ha azonban ő nem annyira kommunikatív, akkor derítsük ki ennek okát: a passzivitás hátterében ugyanis lehet a zárkózottság, de akár az érdeklődés hiánya is.Legyünk önmagunk!

Legyünk önmagunk!

A legvonzóbb mindig a természetesség! Vagyis a randevún próbáljuk meg fesztelenül adni saját magunkat. Legyünk könnyedek, kedvesek, ne gesztikuláljuk túl a kommunikációt, de ne is üljünk úgy, mint aki karót nyelt. Vagyis legyünk önmagunk, hiszen így a másik fél tényleg minket ismer meg, nem egy mesterségesen kreált személyiséget.

De persze vigyázzunk arra, hogy azért ezt ne vigyük túlzásba: ha szeretünk például viccelődni, az nagyon pozitív dolog lehet, de ha kicsit is erősebb a hangvétel, akkor már rosszul veszi ki magát. Ezért tartsuk magunkat az udvariasság szabályaihoz és határaihoz, de azon belül legyünk önmagunk. Persze nem állítjuk, hogy mindez könnyű dolog, de feltétlenül ez a leginkább célravezető.
Kedvelt témakörök

Kedvelt témakörök

Szinte mindenki szereti, ha magáról beszélhet, és különösen szereti azt, ha olyan embernek teszi ezt, aki hasonló érdeklődési körű. Éppen ezért a legkedveltebb témakörök a hobbi, a szórakozás és egyéb, általunk szívesen csinált dolgok. Ha egyetértés van ezekben, vagyis az érdeklődési területek fedik egymást, akkor máris megvan egy közös pont, ami a beszélgetés fontos részét adják és a felek máris elkezdték jobban megismerni egymást.

Ha azonban a másiknak a mi hobbijaink nem keltik fel annyira az érdeklődését, akkor érdemes rövidre fogni, mivel mi sem hallgatunk szívesen órákig számunkra érdektelen dolgokat. További kedvelt témák lehetnek a munka és a család témakörei, de fontos, hogy azért ne menjünk túl mélyre ezekben, hiszen egyes reakciók megértéséhez komolyabb ismeretség szükséges.
 


Kerülendő témakörök

Kerülendő témakörök

Elsődleges kerülendő témakörök természetesen az exek. Ha éppen valahogy szóba kerül a téma, akkor persze meg lehet említeni néhány mondatban, hogy mi történt, de semmiképpen se taglaljuk túl hosszan. Ez ugyanis annak a jele, hogy még nem vagyunk túl a korábbi párunkon.

Ugyanígy kerülendő téma lehet például az ismerősök, barátok titkainak kibeszélése, hiszen ezek sem vezetnek sehova. Inkább csak annyit árulnak el rólunk, hogy nehezen tartunk titkokat és másokat kibeszélünk a hátuk mögött.

Vagyis semmi pozitívum nem következik az ilyen viselkedésből. Ugyanígy kerüljük lehetőleg el a radikális politikai, faji vagy vallási nézetek emlegetését, valamint a pénzügyek témakörét is, és lehetőleg ne áradozzunk a tervezett gyerekekről és az álomesküvőnkről sem az első randevún.
:
Kisugárzás

Kisugárzás

Az első randevú akkor eredményes, ha a búcsú után kicsit hiányzunk a másiknak, és ha jó kedvvel gondol az együtt töltött időre. Ezt legkönnyebben úgy érjük el, ha megszabadulunk a negatív gondolatoktól, vagy legalábbis félretesszük ezeket a randevú idejére. Ha természetesek vagyunk és nem a mindennapos gondokon rágódunk, akkor jobb kedvűek, vonzóbbak és pozitívabb kisugárzásúak leszünk. Ennek eléréséhez törekedjünk arra, hogy minél többet mosolyogjunk, de persze ezt sem kell túlzásba vinni, mert akkor erőltetett hatást kelt. A beszélgetés során ne panaszkodjunk, ne sajnáltassuk magunkat és ne emlegessük folyamatosan életünk negatív voltát.

Ezzel ugyanis csak azt érjük el, hogy sajnálni fognak bennünket, holott valószínűleg nem ezt szerettünk volna elérni egy első randevún. A negatív kisugárzás másik hátránya, hogy kiszívja az energiát a beszélgetőtársból, aki így fáradtnak és gyengének érzi majd magát. Ezzel pedig minden esélyt is elveszünk attól, hogy a randevúból egy boldog kapcsolat legyen.

 
  • Visszajelzés

   Visszajelzés

   Minden ember szereti a visszajelzéseket, különösen egy ilyen helyzetben: a férfiaknak sokat jelent, ha a randevú végén elmondjuk, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és hogy úgy éreztük, hogy nagyon gyorsan eltelt az idő.

   Ezt nyugodtan mondjuk el nekik, de ne vigyük túlzásba. A férfiak is szeretik a bátorítást, de csakis a megfelelő arányokon belül. Ha bármi negatív észrevételünk van, azt azonban nem érdemes az orrára kötni már az első találkozó után, mivel elveheti a kedvét az egésztől.

   Ha tehát nem tetszik a ruhája vagy néhány viselkedésbeli dolga, de ettől függetlenül szeretnénk esélyt adni neki, akkor ezeket az érzéseket inkább tartsuk meg magunknak és a következő alkalmak tapasztalatai alapján hozzunk döntést. Ne zárjuk ki, hogy ma épp rossz napja volt, vagy fáradt, va


   • Búcsú

    Búcsú

    Törekedjünk arra, hogy mi nők vessünk véget az estének. Ha úgy érezzük, hogy fáradtabbak vagyunk már, vagy hogy a partnerünknek nem olyan szórakoztató a program, akkor semmiképpen se kérdezzünk rá erre, inkább kedvesen jelentsük be,hogy lassan nekünk mennünk kell. A másik fél reakciójából leszűrhetjük, hogy ő hogyan áll a helyzethez: ha azonnal feláll és kéri a számlát, akkor valószínűleg nem érezte jól magát a randevún.

    Ha azonban felajánlja, hogy elkísér bennünket, vagy akár még egy programot ajánl a következő alkalomra, akkor az érdeklődése valószínűleg őszinte irántunk. Fontos, hogy ne akarjunk mindent egy alkalomba besűríteni: ha jól éreztük magunkat, akkor nyugodtan befejezhetjük az estét, mivel valószínűleg további pozitív élmények és találkozók várnak ránk.  

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< November / 2019 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 137344
Hónap: 1346
Nap: 40